Sara Törnblom om vikten av externa nätverk och kunskapsdelning för framtidens jurist

Den 19 september är det äntligen uppstart för vår nya nätverksgrupp för bolagsjurister. Nedan delar gruppens facilitator Sara med sig av varför hon har valt att facilitera gruppen samt varför hon tror att forum som dessa kommer att vara avgörande för jurister i framtiden.

Jag inser mer och mer att det finns ett väldigt starkt behov av att i grupp få ventilera och diskutera de utmaningar vi möter dagligen. Inte minst ser jag att det är särskilt påtagligt bland oss jurister, eftersom det ökade trycket från den regulatoriska bördan samt utmaningarna inom digitalisering och globalisering ställer helt andra krav på oss än tidigare. Enligt min uppfattning kommer inte de traditionella lösningarna längre att vara de som ger oss svar på dessa frågor; det kommer i stället att krävas nytänkande, innovation och kreativitet, kombinerat med djup juridisk specialistkompetens!

Att ha tillgång till en mångfald av externa kontakter och ett forum där aktuella utmaningar kan diskuteras på ett strukturerat sätt med personer i liknande roller, kan ha en stor inverkan på hur man som jurist kan leverera värde till sina organisationer i framtiden. Jag ser att den här typen av organiserade forum och samtal bland annat kan erbjuda deltagarna:

 • Expanderande perspektiv
  Ett externt nätverk erbjuder bolagsjurister och chefsjurister möjligheten att utvidga sina perspektiv och få nya tankar, idéer och lösningar. Genom att diskutera svåra frågeställningar och utmaningar med andra juridiska experter i nyckelpositioner kan du få en djupare förståelse för de situationer du står inför och även nya perspektiv på frågorna. Det bredare perspektivet kan hjälpa dig att fatta bättre beslut och formulera framgångsrika strategier.

 • Kunskapsutbyte och problemlösning
  Ett externt nätverk möjliggör också kunskapsutbyte och gemensam problemlösning. Genom att kommunicera med andra juridiska experter i nyckelpositioner kan man dela erfarenheter, diskutera utmaningar och identifiera de bästa lösningarna på svåra problem. Att ha tillgång till en bredd av råd och insikter från kollegor utanför det egna företaget kan vara ovärderligt när man står inför komplexa rättsliga frågor eller ovanliga situationer.

 • Möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling
  Externa nätverk skapar även möjligheter för personlig och yrkesmässig utveckling. Genom att bygga relationer med andra personer i liknande roller, som kan reflektera över ens beteende, erbjuda mental stimulans och ge tips och råd om hur man bäst navigerar i organisationen, blir man bättre rustad att ta nästa steg i sin egen personliga och yrkesmässiga utveckling.

 • Innovation och nytänkande
  För att gå bortom våra invanda tankemönster och hitta nya lösningar på gamla problem krävs det ibland att vi utmanas av andra att tänka nya tankar och prova nya strategier och vägar. Ett externt nätverk där man känner sig trygg kan också vara en arena att testa sina nya och lite “galna” idéer i en trygg miljö innan man lanserar dem fullt ut. Nätverket kan också ge en push att komma till action med strategiska långsiktiga projekt.

Om du som bolagsjurist inte har ett sådant nätverk idag rekommenderar jag starkt att du så snart som möjligt skaffar dig ett. Det ger tillgång till insikter, erfarenheter och expertis som du inte annars skulle ha tillgång till. Genom att kunna vända sig till sina externa kontakter för råd och vägledning kan man snabbare utveckla strategier och som bolagsjurist bättre stödja sina organisationer i dagens komplexa affärsvärld.

Sara Törnblom Facilitator Bolagsjurister

Sara Törnblom är mental PT och prestationscoach för jurister med en gedigen erfarenhet från juristens vardag och utmaningar efter att varit yrkesverksam jurist i 10 år på bolag, myndighet och byrå. Utöver det är hon utbildad inom KBT och certifierad ICC-coach.

Saras främsta drivkraft är att hjälpa jurister att både må och prestera bättre genom att utvecklas i juristrollen och förbättra sina arbetssätt. Som facilitator strävar hon efter att hjälpa gruppen till reflektion och inspirera till nya tankesätt och beteenden.

Bli uppringd!

Lämna ditt nummer nedan så ringer
vi upp dig

design element
Design Element
Vi är online måndag - fredag
mellan 09:00 - 17:00
Hej!

Vill du få ett svar snabbare?

design element
Design Element
design element
design element
Föredrar du att maila? Fyll i formuläret
så hör vi av oss inom 24 timmar.

Ladda ned ditt infoblad

design element
Design Element
design element
design element
Lämna dina uppgifter nedan så får du PDF:n på direkten

Eller vill du hellre prata med oss?

Vi bryr oss om din integritet.
Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Leaders Alliance Logo
Hörs snart?
design element
design element

Gör som många andra Great Minds och följ oss på LinkedIn.

Du får insikter och inblick i Leaders Alliance utan att vara medlem.

Leaders Alliance Chefsnätverk Great Minds Don't Think Alike 2
Tack!

Vi hör av oss snart.

Tills dess kan vi tipsa om att läsa vilka nya perspektiv våra medlemmar får ut av att vara med i Leaders Alliance.

Design Element
design element
design element
Leaders Alliance Chefsnätverk för nytänkande ledare
design element
Design Element
design element
design element

Tack för ditt intresse i Leaders Alliance