”Utveckling och avveckling” – hur jag tänker nytt

Tankar från Johan Dorfh, Head of Sales & Customer Service på SJ AB
Johan Dorfh SJ AB medlem på Leaders Alliance
design element

Berätta kortfattat om din nuvarande roll och organisation:
Jag har privilegiet att leda en samling engagerade kollegor som tillsammans ansvarar för att utveckla SJs Försäljning och Kundservice för alla människor som söker framtidens sätt att resa.

Berätta om ett avgörande ögonblick i din karriär och vad du lärde dig av det:
Som orutinerad trainee för många år sedan målade jag upp en bild av att kollegorna i företagsledningen var ouppnåeliga superhjältar som kunde allt och visste allt. När jag för första gången skulle delta i ett ledningsmöte för att diskutera ett av mina projekt var jag nervös och tänkte att samtalen kommer bli för storartade för mig att hantera. Den dagen lärde jag mig att superhjältarna i företagsledningen visserligen var såväl engagerade som kompetenta men också helt vanliga människor som jag därefter allt oftare jobbade med och lärde mig mycket av. Idag tänker jag ofta på vikten av att alltid först och främst uppfattas som medmänniska, kollega, dörröppnare, coach och inspiratör snarare än ”chefen”.

Du är en av våra många Great Minds, kan du dela med dig av något du har lärt dig av andra medlemmar?
Jag fick med mig många värdefulla reflektioner från en dialog som handlade om ”utveckling och avveckling”. Jag upplevde att flera nätverksvänner delade med sig av kloka insikter som jag har haft nytta av i min utveckling som ledare.

Disruption och innovation handlar huvudsakligen om förändring, vad tänker du annorlunda sedan du gick med i Leaders Alliance?
Jag strävar efter att tänka och göra annorlunda hela tiden och tror att alla upplevelser jag har bidrar till min förmåga att våga tänka nytt. Mitt deltagande i Leaders Alliance bidrar med nya perspektiv.

Vad är den mest oväntade händelsen eller upplevelsen från din tid med Leaders Alliance?
Att jag under en nätverksträff plötsligt fick en ”prova-på-resa” med SJ som en del i ett bredare samarbete mina SJ-kollegor skapat med Leaders Alliance. Jag visste inget om samarbetet och hade inte varit inblandad. Det var oväntat och samtidigt glädjande dels för att ”Leaders-vännerna” förtjänade en hållbar resa med SJ och dels för att jag alltid blir glad när engagerade kollegor hittar på nya initiativ och samarbeten som jag inte vet någonting om. Då håller vi tempo!

Vad för person skulle du uppmuntra att gå med i Leaders Alliance?
Alla som vill investera i sin egen utveckling genom att träffa andra människor som delar den viljan.

Möt fler av våra Great Minds

Sara Svärd, Försäljningschef, J.A. Sundqvist AB

Mitt deltagande i Leaders Alliance ger mig möjlighet att utveckla mig själv

Alina Ruonala-Lindgren, Co-Creation Manager på VTT

Sometimes innovation needs peace and space; but sometimes it needs strict guidance

Pia Lindhe, Head of Communication på ICA Sverige

Som ledare måste du sätta riktningen och sedan våga släppa taget

Magnus Pettersson, Facilitator på Leaders Alliance

Hade jag inte tagit det steget så hade jag inte varit var jag är idag

Bli uppringd!

Lämna ditt nummer nedan så ringer
vi upp dig

design element
Design Element
Vi är online måndag - fredag
mellan 09:00 - 17:00
Hej!

Vill du få ett svar snabbare?

design element
Design Element
design element
design element
Föredrar du att maila? Fyll i formuläret
så hör vi av oss inom 24 timmar.

Gå med i Leaders Alliance och få nya perspektiv

Ladda ned ditt infoblad

design element
Design Element
design element
design element
Lämna dina uppgifter nedan så får du PDF:n på direkten

Eller vill du hellre prata med oss?

Vi bryr oss om din integritet.
Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.

Leaders Alliance Logo
Hörs snart?
design element
design element

Gör som många andra Great Minds och följ oss på LinkedIn.

Du får insikter och inblick i Leaders Alliance utan att vara medlem.

Leaders Alliance Chefsnätverk Great Minds Don't Think Alike 2
Tack!

Vi hör av oss snart.

Tills dess kan vi tipsa om att läsa vilka nya perspektiv våra medlemmar får ut av att vara med i Leaders Alliance.

Design Element
design element
design element
Leaders Alliance Chefsnätverk för nytänkande ledare
design element
Design Element
design element
design element

Tack för ditt intresse i Leaders Alliance